مرغ شکم پر گیلانی، از غذاهای سنتی، معروف و پرطرفداره گیلانه. مهمترین نکته در دستور پخت مرغ شکم پر شمالی تهیه مواد مرغ شکم پر شمالی هست که در دستور اصلی اون از سبزیهای محلی مانند چوچاق و خالواش استفاده میشه. اما اگه به این سبزیهای محلی معطر دسترسی ندارید میتونید از گشنیز، جعفری، نعنا یا پونه و ریحان استفاده کنید.
مرغ شکم پر شمالی به همراه پلو زعفرانی سرو میشه. مرغ شکم پر شمالی رو میتونید بدون فر، داخل قابلمه روی گاز یا داخل فر با فویل تهیه کنید. در این آموزش وبسایت سالما با طرز تهیه اصلی مرغ شکم پر شمالی با فر یا بدون فر به صورت مرحله به مرحله آشنا میشید.
مواد لازم برای تهیه مرغ شکم پر شمالی
- مرغ 1 عدد
- پیاز 1 عدد بزرگ
- برگ سیر تازه خرد شده 2 قاشق غذاخوری (یا سیر خشک 2 حبه)
- رب انار (یا رب آلوچه یا رب ازگیل یا مخلوطی از هر سه) 2 تا 3 قاشق غذاخوری
- گردو آسیاب شده نصف پیمانه
- نمک 1 قاشق چایخوری
- فلفل سیاه 1 قاشق چایخوری
- زردچوبه 1 قاشق چایخوری
- زعفران دم کرده 2 قاشق غذاخوری
- سبزیجات تازه یا خشک معطر شمالی (گشنیز، جعفری، نعنا، چوچاق و خالولش) ریزخوردشده نصف پیمانه
- (اگر دسترسی به سبزی شمال ندارید از گشنیز، جعفری، نعنا یا پونه و ریحان استفاده کنید.)
- قیسی 4 عدد
طرز تهیه مرغ شکم پر گیلانی بدون فر
مرحله اول، انتخاب مرغ
برای تهیه مرغ شکم پر گیلانی بهتره تا وزن مرغی که انتخاب میکنید بین 900 گرم تا 1 گیلوگرم باشه.
مرحله دوم، مزهدار کردن مرغ
روی پوست مرغ نمک، زعفران آب کرده و رب انار یا رب آلوچه اصافه کنید. مواد رو به همه قسمتهای مرغ بمالید و مرغ رو داخل ظرفی در بسته بذارید و حدود 8 ساعت داخل یخچال قرار بدید تا مواد به خورد مرغ بره و مرغ مزه دار بشه.
همچنین بخوانید: طرز تهیه خاگینه مغزدار با شیره انگور
مرحله سوم، آماده کردن مواد داخل مرغ شکم پر گیلانی
پیاز رو نگینی خرد کنید. داخل ماهیتابه مقداری روغن بریزید و پیاز رو تفت بدید. وقتی که کمی طلایی شد زردچوبه رو اضافه کنید و کمی بعد سیر خرد شده رو اضافه کنید.
در ادامه گردو آسیاب شده و سپس رب انار یا رب آلوچه رو هم اضافه کنید و بعد سبزیهای معطر خرد شده رو هم اضافه کنید و مواد رو خوب با هم مخلوط کنید.
در آخر کمی نمک و فلفل و قیسیهای خرد شده رو اضافه کنید و مواد رو کمی تفت بدید و سپس از روی حرارت بردارید.
نکته مهم: وقتی که مواد داخلی مرغ شکم پر شمالی رو درست میکنید حرارت گاز باید خیلی کم باشه.
مرحله چهارم، ریختن مواد میانی داخل مرغ
مرغ رو از یخچال بیرو بیارید و مواد میانی رو داخل شکم مرغ بریزید و سپس با استفاده از نخ و سوزن، شکم مرغ رو بدوزید.
مرحله پنجم، پخت مرغ شکم پر
برای پخت مرغ شکم پر داخل فر؛ مرغ رو داخل طرف مناسب بذارید و روی مرغ رو با فویل بپوشونید و روی فویل چند سوراخ ایجاد کنید. دمای فربرقی 200 درجه سانتیگراد با فن روشن و دمای فر گازی220 درجه سانتیگراد و در آخر 2 دقیقه گریا رو روشن کنید تا روی مرغ شکم پر طلایی بشه.
برای پخت مرغ شکم پر داخل قابلمه و بدون فر، مرغ رو داخل قابلمه بذارید و قابلمه رو روی شعله با حرارت کم و روی شعله پخش کن بذارید و چند مرتبه به آرومی مرغ رو برگردونید تا همه طرف مرغ شکم پر شمالی سرخ بشه.